Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szaftos pletykák, szexuális szokások az ókortól a 20. századik. Szex, szerelem, csábítás a történelemben.

Pajzán Történelem

Pajzán Történelem

A dildó történelme

2015. március 14. - bonalilla

 Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a vibrátor a modern világ találmánya, pedig a péniszt utánzó kis játékszerek valójában egyidősek az emberiséggel. Persze, a helyes szóhasználat inkább a dildó, mivel ezek az eszközök egészen 1869-ig nem vibráltak.

dddd.jpg A legrégebbi ismert dildók a kőkorszakból származnak, és igen, kőből készültek. Nem a legkényelmesebb megoldás, azt meg kell hagyni! Folyik a vita arról, hogy az eszközt szexuális örömszerzésre használták-e, vagy inkább valamiféle rituális célja volt. Az előbbi tűnik valószínűbbnek, mivel a mindennapos használati tárgyak közt leltek rájuk.

 A szexuális segédeszközök természetesen az ókori Görögországban és Rómában sem voltak ismeretlenek. A dildót férfiak és nők egyaránt használták, általában fából készült, és a természetes hatás kedvéért bőrrel vonták be. Már a görögöknél és a rómaiaknál is megjelenik az az ötlet, ami később a 19. században tért hódított magának: az eszközt az örömszerzés mellett a nők hisztériájának legyőzésére is használták. Halkan jegyezném meg, hogy a hisztéria okának a sperma hiányát gondolták, ezért érthetetlen, hogy miért a dildótól várták a megoldást.

 A szexuális segédeszköz az ókori Indiában is használatos volt, célja pedig egészen prózai volt. Az indiaiak úgy gondolták, hogy a szűzhártyából származó vér tisztátalan, és jobb, ha nem érintkezik vele a férj. Ezért az esküvő előtti napon az ara szüzességét egy méretes, kőből készült dildóval vették el. Gyakori volt, hogy az eseményhez nézőközönséget is invitáltak, annak bizonyítására, hogy a menyasszony valóban szűz.

 A dildó használata természetesen az ősi Kínában is elterjedt volt. Mint az már az egyik korábbi bejegyzésben kiderült, a kínai nőknek egyáltalán nem volt tilos a maszturbáció. Ehhez gyakran bronzból, és egyéb fémekből készült segédeszközt használtak.

 ddd.jpgA középkorban a fából és bőrből készült dildók hódítottak, amelyek mellé erősen ajánlották az olívaolaj, mint síkosító használatát. A fennmaradt darabok, és a témába vágó források szerint azonban úgy tűnik, az eszköz használata nem volt igazán elterjedt.

 A nagy áttörés végül 1869-ben született meg, amikor bemutatták a világ első vibrátorát. Ennek történetét a következő bejegyzésben fogom kivesézni.

 A blog facebook oldala: https://www.facebook.com/pages/Pajz%C3%A1nT%C3%B6rt%C3%A9nelem/1522184618032953

 Források:

 Faramerz Dabhoiwala: The Origins of Sex

https://popculture.knoji.com/sex-aids-through-the-ages-the-ancient-history-of-modern-toys-and-tools/

http://www.alternet.org/sex-amp-relationships/sex-toy

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzantortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr417268491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.03.15. 00:08:59

Bocs.
Sej' dildó!
(bár ennek semmi értelme)

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.03.15. 01:27:04

Nem hinném, hogy a dildó magyar szó lenne (illetve hogy lenne ilyen magyar szó), pár barom az utóbbi néhány évtizedben kezdte használni az addig elterjedt műfasz helyett.
Mert hiányos angol nyelvtudással azt a 15 angol szót, amit ismersz, elgagyogni nagyon kúl.

XOR 2015.03.15. 11:46:07

"Folyik a vita arról, hogy az eszközt szexuális örömszerzésre használták-e, vagy inkább valamiféle rituális célja volt."

Nincs vita, egyértelműen rituális célzatúak (vö. lingam idolok).
süti beállítások módosítása