Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szaftos pletykák, szexuális szokások az ókortól a 20. századik. Szex, szerelem, csábítás a történelemben.

Pajzán Történelem

Pajzán Történelem

Szex és saláta, avagy 5 pikáns érdekesség az ókori Egyiptomból

2014. december 31. - bonalilla

Ha az „ókor” és „szex” szavakat egy mondatban használom, akkor az olvasók többsége azonnal az ókori Róma perverz történeteire asszociál. Pedig az ősi Egyiptom is bőven tartogat számunkra erotikus sztorikat. Az ókori egyiptomiakat ugyanis hasonló szexuális szabadosság jellemezte, és olyannyira fontos volt számukra a kielégítő szexuális élet, hogy még halottaik túlvilági örömeiről is gondoskodtak.

turin-01a.jpg 1. A torinói erotikus papirusz

 A torinói papirusz a ramesszida korban született meg, azaz időszámításunk előtt valamikor 1100 körül.Több mint két és fél méteres hosszán összesen 12 erotikus karcolat található, amelyek a Káma Szutrát is megszégyenítően kreatív és akrobatikus pózokat mutatnak be. Némelyikhez pajzán kis versikék is tartoznak: „állj mögém szerelmeddel, oh, Nap, kitaláltad, szívem mit kíván, jó, amit velem csinálsz”. Külön érdekesség, hogy a képeken látható férfiak külseje elhanyagolt, a hölgyeké viszont megfelel az egyiptomi ideálnak.

 2. Fogamzásgátlás

Az egyiptomiak fogamzásgátló módszereiről a kahuni papiruszban olvashatunk, ami tulajdonképpen egy nőgyógyászati írás. Az egyiptomi nők olyan anyagok hüvelybe juttatásával kerülték el a nem kívánt terhességet, mint a savanyú tej, a méz, az akácfa ragasztóanyaga, vagy a nem túl gusztusos krokodilürülék. Kutatások bizonyítják, hogy ezek az anyagok valóban spermicid hatásúak, tehát sok esetben valószínűleg hatásosak voltak.

 3. Saláta és szex

 Az ókori Egyiptom egyik legnépszerűbb afrodiziákuma a saláta volt. Hogy miért? Mert ha a salátát túl sokáig hagyjuk a fölben, akkor egy hosszú egyenes rész nő ki belőle, benne tejszerű anyaggal. Érthető, hogy az egyiptomiak miért tartották fallikus szimbólumnak. A saláta ugyanakkor összeforrt Min, a termékenység istenének nevével is (akit általában álló pénisszel ábrázoltak), mivel úgy gondolták, a zöldség segíti az istenséget a tevékenységében.

 4. Túlvilági erotika

 Az bizonyára senki számára nem újdonság, hogy az egyiptomiak szerint a túlvilági élet nagyban hasonlított a földi létre. Az azonban már meglepő lehet, hogy ez kiterjedt a szexualitásra is. Mivel a mumifikálásnak igen gyakran látta kárát a halott nemi szerve, ezért a preparálók bőrből és növényi rostokból készült protézissel pótolták a hiányt. Szükség esetére pedig egy pótdarabot is elhelyeztek a sírban. Így az elhunyt gondtalanul élvezhette a túlvilág örömeit.

 5. Impotencia

 Az Ebers papiruszból kiderül, hogy az egyiptomiak aktívan keresték a gyógymódot a potenciazavarokra, vagy, ahogy ők fogalmaznak, a „a hímtag gyengeségére”. Ha már a saláta és Min isten sem volt elég a probléma megoldására, az orvosok gyógynövényes (pl.: akác, fűzfa, boróka) kenőcsökkel és varázsigékkel próbálkoztak. Kutatók szerint ez akár hatásos is lehetett, ha az impotencia kiváltó oka pszichológiai volt.  

 

Források:

 http://www.nature.com/ijir/journal/v16/n5/full/3901195a.html

 http://mult-kor.hu/20130718_fallikus_szimbolum_volt_a_salata_egyiptomban

 http://sirasok.blog.hu/2008/12/04/nyughatatlan_mumiak_tulvilagi_szex_az_okori_egyiptomban

 http://stalinsmoustache.org/2011/01/25/turin-papyrus-is-this-theological-or-not/

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzantortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr617026107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.01.03. 22:48:41

Ezt a rossz felbontású képet kár volt betenni. Semmi nem látható rajta. Akár növényi motívumok is lehetnek ott.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2015.01.25. 07:40:09

Ügyes dolog az ókori egyiptomiaktól, hogy az akácot alkalmazták impotencia ellen, hiszen az akácfélék Észak-Amerikában és Mexikóban honosak.

Sapika 2015.03.15. 00:07:37

Az akácafa (robinia pseudoakacia) amerikai növény. Igy annak nedve az ókori Egyiptomban nem állt rendelkezésre.
süti beállítások módosítása