Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szaftos pletykák, szexuális szokások az ókortól a 20. századik. Szex, szerelem, csábítás a történelemben.

Pajzán Történelem

Pajzán Történelem

A nyulakat szülő nő különös esete

2015. január 14. - bonalilla

 Egyesek bármire képesek öt perc hírnévért. Ez különösen igaz a mai poszt főszereplőjére, Mary Toftra, aki egészen gátlástalan és meglehetősen undorító módon harcolta ki a helyét az újságok címlapjain.

 Mary Toft egy átlagos angliai szolgáló volt, Joseph Toft, egy utazó ruhakereskedő felesége. Kalandjai akkor kezdődtek, mikor 1726-ban, 25 éves korában elvetélt. Ám különös módon a vetélés után is terhesnek tűnt. Egy hónappal később szomszédasszonya segítségét kérte, mondván, hogy megindult a szülés. Mary, a szomszédasszony segítségével, valami egészen különös lényt szült, ami leginkább egy döglött macskára hasonlított.

 toft1-caulfieldvol21819_zps14aa9932.jpgMary családja pánikba esetten hívta John Howardot, a helyi szülészorvost. Az elkövetkezendő napokban a nő, az orvos szeme láttára, kilenc halott nyulat hozott a világra. Howard a látottak hatására értesítette Anglia legjobb orvosait, tudósait, és magát a királyt is. Hamarosan orvosok tucatjai kezdték vizsgálni Maryt, aki egyre gyakrabban szült döglött kisállatokat.

 A doktorok természetesen kétkedéssel fogadták a jelenséget. Alapos vizsgálatoknak vetették alá az állattetemeket, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok valószínűleg nem Mary méhében fejlődtek ki. A király által küldött egyik orvos azonban még mindig hitt a nőnek, ezért néhány tetemmel visszament a királyhoz, hogy beszámoljon a fejleményekről.

 Ekkorra Mary híre már egész Angliában elterjedt. A király egy újabb szakértőt, Cyriacus Ahlers, német sebészt küldte el, hogy végre megoldás szülessen a különös eseményekre.  Ahlers beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az egyik tetem gyomrában szénát és kukoricát talált, ami egyértelműen bizonyította a csalás tényét.

 Mindezek után azonban még mindig voltak olyan orvosok, akik hittek Mary meséjében, ezért a nőt Londonba vitték alaposabb kivizsgálás céljából, ahol folyamatos megfigyelés alatt tartották. Ekkor érdekes módon abbamarad a jelenség. A történet végére akkor került pont, amikor egy szolgálót azon kaptak, hogy nyulakat próbál becsempészni Mary szobájába.

 A nő még ezek után is napokig tagadta a csalást, de végül bevallotta, hogy az állatokat ő maga helyezte fel a vaginájába. Vallomása szerint anyósa, John Howard (a szülésorvos), a szomszédasszony, és egy rejtélyes idegen is segítette őt.

 Mary Toft története egész Angliában nagy port kavart. A nép szemében a doktorok (akiknek jelentős része hitt Mary történetében) nevetségessé váltak, Marynek sikerült lejáratni az orvos szakmát. Bár a nőt csalás vádjával letartóztatták, sem őt, sem segítőit nem ítélték el, hogy a hírverés minél hamarabb elüljön.

 Mary védelmére szóljon, hogy igen szegény családból származott, és akkoriban kifizetendő volt különcnek, „cirkuszi attrakciónak” lenni. Ez persze semmivel sem szépíti meg azt a tényt, hogy a nő önként tett döglött állatokat a saját vaginájába.

Ha tetszett a cikk, likeold a blog facebook oldalát is: https://www.facebook.com/pages/Pajz%C3%A1n-T%C3%B6rt%C3%A9nelem/1522184618032953

Források:

http://special.lib.gla.ac.uk/exhibns/month/aug2009.html

http://www.theawl.com/2013/02/how-to-give-birth-to-a-rabbit

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzantortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr637074005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirrmurr 2015.01.15. 19:49:17

A perverz buta mindent a hirnévért dolog nem mai találmány ezek szerint...sajnos.

OftF 2015.01.16. 13:27:05

évekkel ezelőtt láttam valami bébiangolnás videót, én biztos elő nem kaparom most, de a "baby eel"-re, a megfelelő egyéb keresőszavakkal talán kijön a gugliból

LoverCase 2015.03.14. 22:40:35

A korabeli bűvészek kaptak az alkalmon, és ebből alakult ki a kor divatos, azóta sztereotípiává vált mutatványa, a nyúl előhúzása (kalapból!).
süti beállítások módosítása