Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szaftos pletykák, szexuális szokások az ókortól a 20. századik. Szex, szerelem, csábítás a történelemben.

Pajzán Történelem

Pajzán Történelem

Tényleg az orgiák vetettek véget a színésznő karrierjének?

2015. február 23. - bonalilla

 Gyönyörű, tehetséges, elbűvölő, és lázadó. Clara Bowban minden megvolt ahhoz, hogy a világ a lábai előtt heverjen, de ezzel együtt vonzotta az irigy ellenségeket is. Vajon ők találták ki a pletykákat, amik véget vetetettek Clara karrierjének, vagy minden híresztelés igaz volt?

 clara-bow-silent-movies.jpgClara Bow 1905. július 29-én született Brooklynban, New Yorkban. Gyermekkora nehéz és boldogtalan volt, köszönhetően skizofrén anyjának. A lány a valóság elől a filmekbe menekült. Eleinte csak kisebb szerepeket kapott, főleg alacsony költségvetésű filmekbe, de 1927-ben az „Az a bizonyos…” (It) című film meghozta számára az áttörést.

 A film elsöprő siker volt, Clara pedig nem csak szupersztárrá vált, de szex szimbólummá is. Miután egy magazin nyilvánosságra hozta, hogy Clara haja vörös (a fekete-fehér korszakban ez nem volt annyira nyilvánvaló), azonnal megnövekedett a kereslet a vörös színű hajfestékek iránt.  A nő az elkövetkezendő években számos sikeres filmben kapott szerepet, és az sem okozott neki gondot, hogy a némafilmek után hangos filmekben is megmutassa magát.

 Csakhogy Clara Bow sajátos életformája bőven adott okot a pletykákra. Mint sok más színésznő akkoriban, ő is a sikeres férfiak elcsábításával próbált feljebb mászni a siker létráján. Rengeteg férfival volt hosszabb-rövidebb viszonya, néhány eljegyzésen is átesett, a gyengéi pedig a focisták voltak. Kedvenc futballcsapata számára gyakran rendezett partikat, amik szintén hozzájárultak kétes hírnevéhez.

 Mindez persze még nem lett volna elég ahhoz, hogy kettétörjön fényes karrierje. Clara veszte valójában az volt, hogy kilógott a sorból. Ő egy egyszerű, brooklyni lány volt, kissé közönséges stílussal, erős brooklyni akcentussal, aki nem illett a hollywoodi kifinomult, kissé sznob társaságba. Lenézték és kiközösítették őt, ugyanakkor irigyek is voltak a sikereire.

5564-clara-bow-1920s.jpg A botrány végül akkor robbant ki, mikor 1930-ban, egy veszekedés után Clara titkárnője, Daisy DeVoe zsarolni kezdte a színésznőt. Clara feljelentette a titkárnőt, akit el is ítéltek. Csakhogy a tárgyaláson DeVoe beszámolt Clara botrányos életviteléről. Nem sokkal később pedig egy magazin három részes cikksorozatban a világ elé is tárta azt.

 A cikkek szerint Clara Bow alkoholista volt, drogfüggő, és nimfomániás. Válogatás nélkül akárkivel lefeküdt – nem csak férfiakkal és nőkkel, de akár kutyákkal is. Két kézzel szórta a pénzt, orgiákat tartott, és az utcán is szégyentelenül szexelt, ha épp ahhoz volt kedve.

 Az újság szerkesztője ugyan börtönbe került, de Clara hírnevét már nem lehetett helyrehozni. Bár az olvasók nem hitték el a cikkek minden szavát, de tudták, hogy valami igazságalapjuk azért mégiscsak van.

 Ezután Clara még szerepelt néhány kevésbé sikeres filmben, de 1932-ben rájött, hogy képtelenség feltámasztani a karrierjét. Ekkor visszavonult és megházasodott. Férjével két gyermekük született, de élete ezután sem volt boldog.

 Clara depresszióval és alvászavarokkal küzdött, és egyre inkább elszigetelődött a külvilágtól. 1949-ben önként vonult be egy elmegyógyintézetbe, ahol skizofréniát állapítottak meg nála – bár a diagnózis valószínűleg téves volt. Nem sokkal később elhagyta az intézményt, de sosem tért vissza családjához. Élete hátralevő részét egyedül élte le, elzárva a külvilágtól.

 1965-ben halt meg szívinfarktusban. Épp egyik volt szeretője, Gary Cooper egyik filmjét nézte, amikor utolérte a halál.

 Hogy Clara Bow egy perverz bestia volt-e vagy csak egy szerencsétlen áldozat, az már sosem fog kiderülni. Szerintem egy hedonista nő volt, se nem jobb, se nem rosszabb a hollywoodi társadalom többi tagjától. De a saját szabályai szerint akart élni, és ezért könyörtelenül agyontaposták. 

A blog facebook oldala: https://www.facebook.com/pages/Pajz%C3%A1nT%C3%B6rt%C3%A9nelem/1522184618032953

Források:

http://thehairpin.com/2011/05/scandals-of-classic-hollywood-clara-bow-it-girl

http://www.clarabow.net/

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzantortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr627208431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.02.23. 15:52:01

Ahogy a közvélemény és a sajtó hozzá tud járulni valakinek a karrierjéhez, ugyanolyan gyorsan tönkre is tudja tenni azt...
Még ha volt is alapja a vádaknak, ugyanezeket sok más színésznővel/színésszel szemben fel lehetett volna hozni. Nem beszélve napjaink celebjeiről...

vangogh? 2015.02.24. 23:05:45

"főleg alacsony költségvetésű filmekbe" Filmekben!

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2015.02.25. 04:36:01

Kedves arcú lány, megértem a focicsapatot.
süti beállítások módosítása