Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szaftos pletykák, szexuális szokások az ókortól a 20. századik. Szex, szerelem, csábítás a történelemben.

Pajzán Történelem

Pajzán Történelem

A Dekameron pajzán meséi 1. – Az apácák mocskos kis titkai

2015. január 17. - bonalilla

 Boccaccio Dekameronja bebetonozottan foglal helyet a top10-es olvasmánylistámban. A vagány író szókimondóan szállt szembe a középkor prűd erkölcseivel, és a mindenható katolikus egyházzal. Dekameron című műve tulajdonképpen egy keretbe foglalt novelláskötet, aminek történeteiben fontos szerepet kap a szerelem, a szex, és a humor.

 Úgy gondoltam, hogy egy poszt nem lenne elég a pikáns novellák bemutatására, ezért indítok egy sorozatot, aminek minden részében elmesélek egyet-egyet a történetek közül, így remélhetőleg körbejárjuk a Dekameron összes erotikus meséjét.

 Az apácák mocskos kis titkai – a Dekameron kilencedik napjának második novellája

 A történet egy lombardiai kolostor falai közt játszódik, főszereplője pedig egy gyönyörű, fiatal apáca, Isabetta. Isabetta a kolostor rácsainál beszélgetett egy ismerősével, amikor beleszeretett egy arra járó jóképű fiúba. A fiú, látva Isabetta gyönyörű arcát és vágyakozó tekintetét, szintén beleszeretett a lányba.

 Napokon át találkozgattak a kolostor rácsainál, de a beteljesületlen szerelem mindkettejüket megkínozta. A fiú egy nap megunta a vágyakozást, és titokban belopózott Isabetta szobájába, aki természetesen nagyon örült a fiú megjelenésének. Ettől kezdve rendszeresen meglátogatta a lányt.

 Csakhogy egy nap a fiú óvatlan volt, és az egyik apáca titokban kileste őt. El is pletykálta az eseményeket a többi apácának, akik csapdát állítottak a párnak. Éjjel-nappal őrködtek, hogy rajtakapják őket a légyotton. Nem is kellett soká várniuk, a fiú ment, az apácák pedig akcióba lendültek. A csapat fele a lány szobája előtt őrködött, a másik fele pedig elindult bemószerolni a lányt Usimbaldánál, az apácafőnöknél.

 apaca2.jpgUsimbalda messze földön híres volt erényességéről, mivel elég jól titkolta, hogy éjjelente a helyi pap döngeti őt. Aznap éjjel is a pappal mulatott, mikor az apácák bekiabáltak, hogy Isabetta férfit engedett a szobájába. Az apácafőnök megrémült, hogy a nők esetleg rányitnak, és kiderül a kis titka, ezért magára kapta a főkötőjét, vagyis egészen pontosan a pap gatyáját, amit a sötétben főkötőnek hitt, és kisietett. A többi apáca annyira buzgón várta a botrányt, hogy észre sem vették Usimbalda asszony öltözetének hiányosságait.

 A kis csapat elindult Isabetta szobája felé, ahol Usimbalda asszony betörte az ajtót, és sikeresen elkapta akció közben a szerelmeseket. A lányt az apácák a kapitulumba vitték, a fiú pedig elkezdett öltözni, magában pedig megfogadta, hogy ellátja a baját mindenkinek, aki bántani meri a szerelmét.

 A kapitulumban Usimbalda asszony a pletykaéhes apácák füle hallatára válogatottan kegyetlen szidalmakat vágott Isabetta fejéhez, aki szégyenében fel sem merte emelni a fejét. Amikor azonban mégis megtette, meglátta a gatyát Usimbalda fején, és nem is hagyta szó nélkül. Felszólította az asszonyt, hogy előbb a főkötőjét kösse meg, és utána beszéljen.

 Usimbalda először nem értette, mit akar a lány, de amint hozzáért a főkötőhöz, rájött, hogy mekkora hibát vétett. Ekkor már tudta, hogy lehetetlen lenne eltitkolni a dolgot, az egész zárda előtt lelepleződött. Végül levonta a tanulságot: az ösztönöknek nem lehet parancsolni, de fontos, hogy mindenki tartsa titokban élvezetei forrását.

 Ezek után Usimbalda és Isabetta is folytatták a viszonyukat, a többi apáca pedig vagy irigykedett rájuk, vagy ők maguk is szert tettek egy titkos szeretőre. 

Ha tetszett a cikk, likeold a blog facebook oldalát is: https://www.facebook.com/pages/Pajz%C3%A1n-T%C3%B6rt%C3%A9nelem/1522184618032953

 

Forrás: Boccaccio: Dekameron

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzantortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr437082079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.01.17. 17:28:53

Jó kis történet. Már azt hittem, kegyetlen vége lesz, de szerencsére nem. :)

bonalilla · http://pajzantortenelem.blog.hu/ 2015.01.17. 21:44:52

@kugi: Szerencsére Boccaccio szerette a "hepiendeket", úgyhogy nem volt rá jellemző, hogy tragikus véget írjon a történeteinek :)
süti beállítások módosítása