Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szaftos pletykák, szexuális szokások az ókortól a 20. századik. Szex, szerelem, csábítás a történelemben.

Pajzán Történelem

Pajzán Történelem

Dolores Marti tragikus szerelmi története

2015. január 19. - bonalilla

 St. Augustine az Amerikai Egyesült Államok egyik legrégebbi városa. Hosszú történelme során tanúja volt számtalan csatának és háborúnak, a spanyolok és az angolok felváltva uralták. Legérdekesebb története azonban nem a csatározásokhoz köthető, hanem egy szerelmes asszony, Dolores Marti nevéhez.

 St. Augustine épp spanyol fennhatóság alatt állt, amikor 1784-ben a városba érkezett Garcia Marti ezredes gyönyörű feleségével, Doloressel, és beköltöztek St Augustine hatalmas erődítményébe, a Castillo de San Marcosba.

the-castillo-de-san-marcos.jpg Dolores egy életvidám, fiatal nő volt, férje azonban egy mogorva, szigorú ember, jóval idősebb feleségénél. Házasságuk valószínűleg elrendezett volt. Dolores hamarosan a helyi társaság lelke lett, rengeteg barátra tett szert. Mikor a nő megismerkedett a jóképű és elbűvölő Abela kapitánnyal, sorsuk megpecsételődött. A fiatal kapitány megadta Doloresnek azt a szeretet és gyengédséget, ami a nő házasságából hiányzott.

 Marti ezredes hamarosan sejteni kezdte, hogy felesége viszonyt folytat valakivel, de nem tudta, ki lehet az illető. Amikor azonban megérezte felesége erős parfümének illatát Abela kapitányon, a szerelmesek már nem tudták tovább titkolni a viszonyt. Aznap éjjel Dolores és Abela kapitány is nyomtalanul eltűnt.

 Az ezredes a katonáknak azt állította, hogy szeretett kapitányuk Kubába ment egy küldetésre. Mikor már Dolores eltűnése is egyre gyanúsabb lett, Marti meginvitálta a nő összes barátját egy vacsorára, ahol közölte, hogy felesége nem bírta St. Augustine időjárását, és súlyosan megbetegedett. Ezért kénytelen volt Mexikóban élő nagynénjéhez utazni, ahonnan gyógyulása után hazamegy Spanyolországba, és sosem tér vissza St. Augustine-ba.

 A baráti társaságnak természetesen gyanús volt az ezredes meséje, és sejtették is, hogy mi állhat a háttérben, de senki sem mert szembeszállni Martival.

 St. Augustine néhány év múlva amerikai fennhatóság alá került, Dolores története pedig már rég a múlté volt, amikor 1833-ban egy kíváncsi amerikai katona megoldotta a rejtélyes esetet. Tuttle százados az erőd épületét tanulmányozta, amikor talált egy befalazott szobát a börtönrészen. Elbontotta a falat, és mögötte két, falhoz láncolt emberi csontvázra lelt, amik minden valószínűség szerint a szerelmesek maradványai voltak. Tuttle szerint a szobában még mindig érezni lehetett Dolores parfümének illatát, bár ez már biztosan csak legenda, ahogy az ilyenkor kötelező szellemhistória is.

 Az viszont nagy valószínűséggel igaz, hogy a kegyetlen Marti ezredes az erőd börtönének egy cellájában befalazta hűtlen feleségét, és annak szeretőjét. Sajnos a maradványok nem maradtak meg az utókornak, így további vizsgálatokat nem lehet rajtuk elvégezni.

 Ha tetszett a cikk, likold a blog facebook oldalát is: https://www.facebook.com/pages/Pajz%C3%A1n-T%C3%B6rt%C3%A9nelem/1522184618032953

 Források:

 Greg Jenkins: Florida’s Ghostly Legends and Haunted Folklore

 http://www.hauntedhouses.com/states/fl/saint-augustine-fort.htm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzantortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr627088673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phteven 2015.01.20. 13:50:40

Ja, és senki nem hallott semmit...

bonalilla · http://pajzantortenelem.blog.hu/ 2015.01.20. 14:31:24

@Phteven: Egy erőd börtönében nem hiszem, hogy bármilyen hang gyanút keltene :)

slowMotion 2015.01.20. 17:29:41

Ah, micsoda romantikus ...
süti beállítások módosítása